Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:56 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European a aprobat prelungirea valabilității certificatului digital al UE pentru încă un an

ro

06 May, 2022 16:41 638 Marime text
Certificat Covid. Foto: PexelsParlamentul European a aprobat prelungirea valabilității certificatului digital al UE pentru încă un an, până în iunie 2023.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, pentru a se asigura că cetățenii UE pot beneficia de dreptul lor la liberă circulație, indiferent de evoluția pandemiei de COVID-19, plenul PE a aprobat decizia Comisiei pentru Libertăți Civile de a deschide negocieri cu statele membre pentru a prelungi Certificatul UE Digital COVID (EUDCC). ) -prevăzut să expire la 30 iunie- pentru încă 12 luni.

„Plenul a votat pentru aprobarea negocierilor privind prelungirea cu 432 de voturi pentru, 130 împotrivă și 23 de abțineri (cetățeni UE) și 441 de voturi pentru, 132 împotrivă și 20 de abțineri (resortienți ai țărilor terțe).

Pe lângă extinderea valabilității schemei EUDCC până la 30 iunie 2023, modificările permit, de asemenea, statelor membre să acorde certificate de testare bazate pe noi tipuri de teste de testare a antigenului“ - se arată în comunicatul Parlamentului European.

Deputații au modificat propunerile pentru a sublinia că statele membre ar trebui să evite restricții suplimentare ale libertății de circulație pentru deținătorii de EUDCC, cu excepția cazului în care este absolut necesar. Dacă sunt necesare restricții, acestea ar trebui să fie limitate și proporționale, pe baza ultimelor recomandări științifice din partea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și a Comitetului UE pentru Securitatea Sănătății.

De asemenea, aceștia solicită Comisiei să evalueze dacă schema EUDCC este necesară și proporțională la șase luni de la prelungirea sa. Deputații europeni doresc să mențină perioada în care se aplică Regulamentul cât mai scurt posibil și să o abroge de îndată ce situația epidemiologică o permite.

Negocierile cu Consiliul pentru a conveni asupra prelungirii pot începe imediat, astfel încât regulile să fie în vigoare înainte ca schema actuală să expire la 30 iunie.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii