Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orban „De azi sunt zeci de detașări dispuse pentru a face față noilor cazuri“

ro

01 Aug, 2020 18:49 1214 Marime text

Premierul Ludovic Orban a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la situația detașărilor cadrelor medicale.

Potrivit acestuia, începând de astăzi sunt zeci de detașări ce au fost dispuse prin ordinul comandantului, pentru a face față noilor cazuri.

Iată declarațiile sale, citate de Agerpres:

„Ştiţi foarte clar că am avut o perioadă în care nu am putut apela la detaşări. În această perioadă foarte multe Direcţii de sănătate publică, foarte multe spitale, foarte multe secţii de terapie intensivă, foarte multe servicii de ambulanţă au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detaşări, după apelarea la voluntariat, deja sunt trimise ordine. Începând cu data de astăzi, 1 august, sunt zeci de detaşări care au fost dispuse prin ordinul comandantului, efectivele Direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă, spitalelor, mai ales ale secţiilor externe nou deschise pentru a face faţă noilor cazuri, vor avea personal şi, practic, orice manager nu va mai putea să invoce lipsa de personal în momentul de faţă“, a afirmat premierul.


Orban a precizat că aceste detaşări se vor face de la alte spitale, din reţeaua şcolară, dintre rezidenţi.


„Există o analiză făcută privitor la cadrele medicale sau medici, asistente sau alte categorii de personal necesare pentru activităţile derulate în bătălia contra epidemiei, pe baza acestor analize, s-a făcut apel la voluntariat şi, dacă nu s-au completat efectivele la nivelul necesar, prin sistemul de voluntariat, deja s-au emis ordine de comandat privind detaşarea“, a indicat Ludovic Orban, adăugând că, astfel, nu vor mai trebui să existe întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii