Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS. COVID-19 rămâne la nivel de pandemie, în pofida scăderii deceselor la nivel mondial

ro

14 Apr, 2022 17:19 973 Marime text
Pandemie, foto: pixabay


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat decizia de a menţine răspândirea virusului SARS-CoV-2 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie, „deoarece nu este momentul să lăsam garda jos", adăugând că ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

Potrivit directorului general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Comitetul de Urgenţă al OMS a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă în ceea ce privește COVID-19.

De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, iar virusul continuă să aibă transmitere comunitară.

Totodată, el a precizat că facilitarea accesului la vaccinuri reprezintă „cel mai bun mod de a ne proteja de viitoarele focare”, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS reiterează necesitatea de a continua testarea pentru depistarea SARS-CoV-2. 

Numărul deceselor de COVID-19 raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

Cercetătorii analizează dacă subvariantele de Omicron, recent descoperite, prezintă o schimbare semnificativă față de tulpina originală.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii