Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți de la Direcția pentru Sănătate Publică Constanța. Cum se face colectarea deșeurilor în municipiu (document)

ro

15 Apr, 2020 00:00 298 Marime text

Conform unui document publicat de către Direcția pentru Sănătate Publică Constanța, au fost oferite indicații privind gestionarea deșeurilor municipale în condițiile transmiterii virusului SARS-COV-2.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică informează populația cu privire la modul de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, confirmate pozitiv sau nu, precum și în cazul persoanelor care nu sunt în situația mai sus amintite.

Deșeuri municipale produse în locuințe în care persoanele sunt confirmate pozitiv sau suspectate și se află în izolare la domiciliu:
Pentru colectare, se vor folosi cel puțin doi saci de plastic, unul în interiorul celuilalt, sau în număr mai mare, în funcție de rezistența mecanică a acestora.
Recomandăi:
  • Nu se face colectarea separată a deșeurilor. Toate deșeurile generate în locuință se pun împreună
  • Închideți/înnodați pe rând fiecare sac folosind dacă este posibil mănuși de unică folosință
  • Nu zdrobiți și nu comprimați sacii
  • Blocați accesul animalelor de companie la spațiile în care se află sacii cu deșeuri
  • Deșeurile vor fi colectate în continuare de operatorul de salubritate
Deșeuri produse de populație în locuințele în care nu există subiecți pozitivi și care nu se fală în izolare sau carantină.
Pentru locuințele în care nu sunt subiecți testați pozitiv, izolați sau în carantină obligatorie, se recomandă păstrarea în vigoare a procedurile existente, fără a întrerupe colectarea separată a deșeurilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii