Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 03 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serurile Moderna și Johnson&Johnson

ro

29 Oct, 2021 18:00 2792 Marime text
  • Noutăți privind doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19. 
  • Cei care au schema primară de imunizare cu vaccinul de la Moderna și optează pentru doza 3 vor primi o doză înjumătățită.
  • Începând cu 8 noimebrie, se recomandă ferm rapelul cu un ser pe bază de ARN mesager celor care s-au vaccinat cu Jannsen (Johnson &Johnson)
RO Vaccinare informează că, începând cu 1 noiembrie, persoanele care au schema de vaccinare primară (2 doze) cu vaccinul Spikevax (Moderna) și vor opta pentru doza 3 de rapel cu același tip de vaccin, vor primi o doză înjumătățită (1/2 doză) din vaccinul Spikevax (Moderna).

Cei care au făcut schema de vaccinare primară (2 doze) cu vaccinul Spikevax (Moderna) și vor opta pentru doza 3 de rapel cu același tip de vaccin, vor primi o doză înjumătățită (1/2 doză) din vaccinul Spikevax (Moderna).

Persoanele care au făcut schema de vaccinare primară cu unul dintre celelalte vaccinuri autorizate (Comirnaty-Pfizer, Vaxzevria-AstraZeneca și Janssen-Johnson&Johnson) și care aleg administrarea dozei de rapel cu vaccinul Spikevax (Moderna), le va fi administrată o doză întreagă din acest tip de vaccin.

Reglementările menționate anterior se bazează pe studiile de siguranță și recomandările EMA care arată faptul că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării dozei înjumătățite, iar frecvența reacțiilor adverse cunoscute/reactogenitatea este diminuată.

De asemenea, începând cu 8 noimebrie, RO Vaccinare recomandă ferm efectuarea dozei de rapel pentru cei care s-au vaccinat cu serul de la Johnson & Johnson (Janssen), cu unul dintre produsele pe bază de ARN mesager Comirnaty-Pfizer BioNTech sau Spikevax/-Moderna).  Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest vaccin pot efectua doza de rapel tot cu Janssen (Johnson&Johnson).

Doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni.

De asemenea, aceștia reamintesc că doza 3 - suplimentară - pentru persoanele imunocompromise, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală.

Sursă foto: Facebook.com/ Ro Vaccinare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii