Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamentele cumpărate din surse neautorizate pot dăuna grav sănătății. Explicațiile experților

ro

20 Apr, 2022 19:13 1340 Marime text
Medicamente, foto: pexels

RO Vaccinare atenționează cu privire la riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal prin intermediul societății informaționale, menționând că acestea ar putea fi falsificate, neevaluate corespunzător din punct de vedere al calității, eficacității și siguranței în conformitate cu standardele legale. 
 

„Informații generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populației prin intermediul societății informaționale

Atunci când cumpărați medicamente online din surse neautorizate vă supuneți unui risc crescut de a achiziționa medicamente falsificate.

Aceste medicamente ar putea să nu fi fost evaluate corespunzător din punct de vedere al calității, siguranței și eficacității în conformitate cu prevederile legale în vigoare la nivelul Uniunii Europene”, se arată în postarea pe pagina proprie RO Vaccinare. 


Ei mai spun că printre cele mai frecvente medicamente falsificate, comercializate ilegal în țările dezvoltate erau reprezentate de comprimate scumpe, de tip „lifestyle” precum hormoni, steroizi și antihistaminice, iar în statele în curs de dezvoltare, falsificarea include medicamente utilizate pentru tratarea afecțiunilor care pun viața în pericol printre care malarie, tuberculoză și HIV/ SIDA.

Conform sursei citate, fenomenul falsificării medicamentelor este unul de amploare. Printre acestea regăsim medicamentele scumpe pentru afecțiunile oncologice, dar și medicamente cu utilizare la scară largă, precum antiviralele.

Medicamentele falsificate pot conține ingrediente de calitate îndoielnică sau în doze necorespunzătoare, pot fi etichetate necorespunzător în ceea ce privește identitatea și sursa de proveniență, în mod deliberat și fraudulos sau pot avea împachetare falsă, ingrediente greșite sau doze mici de ingrediente active.

RO Vaccinare reamintește că aceste medicamente pot dăuna grav sănătății, iar ingerarea acestora poate duce la netratarea afecțiunilor sau eșec al tratamentului, efecte secundare severe sau neașteptate și/sau interacțiuni periculoase cu alte medicamente pe care pacientul le ia deja.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii