Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monitorul Oficial al României De astăzi, Certificatele digitale COVID-19 vor putea fi folosite în țară. Crește valabilitatea testului antigen

ro

03 Sep, 2021 00:00 935 Marime text
  • De astăzi, Certificatele digitale COVID-19 vor putea fi folosite în țară
  • Ordonanța Guvernului nr. 19/2021 intră în vigoare de astăzi
  • Se numără și măsura privind prelungirea valabilității certificatului pentru test antigen rapid de la 24 de ore, cât este în prezent, la 48 de ore.
 
 
 
Este important de știut că, de astăzi, certificatele digitale COVID-19 vor putea fi utilizate și pe teritoriul țării noastre, nu doar în scopul călătoriilor în alte state membre ale Uniunii Europene, pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a celor ce le dețin. În plus, valabilitatea certificatului pentru test antigen rapid va crește la 48 de ore, de la 24 de ore.
 
Prin Ordonanța Guvernului nr. 19/2021, publicată marți în Monitorul Oficial 834 și care se aplică începând de astăzi, este vizată modificarea mai multor acte normative, inclsuiv OUG 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.
 
O măsură este reprezentată de posibilitatea utilizării certificatelor digitale privind COVID-19 și pe teritoriul României. „Certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 pot fi utilizate pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor”, se arată în actul oficial.
 
Certificatele digitale privind COVID-19 emise în țara noastră puteau fi folosite doar pentru deplasările în alte țări membre UE. Ele au ca scop facilitarea deplasărilor în spațiul UE și atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a deținătorului.
 
Apoi, ordonanța stabilește modificarea valabilității anumitor certificate de testare. Este vorba despre prelungirea valabilității certificatului pentru test antigen rapid de la 24 de ore, cât este în prezent, la 48 de ore.
 
Pe lângă aceste măsuri, actul normativ prevede acordarea unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează. Concret, persoanele ce se vor vaccina cu schema completă de vaccinare (ambele doze sau doza unică) vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii