Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moderna asigură că doza booster a vaccinului său anti-COVID sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron

ro

20 Dec, 2021 15:28 1114 Marime text


Compania farmaceutică americană Moderna a asigurat luni că doza de supra-rapel (booster) a vaccinului său anti-COVID-19 sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron. 


Compania a anunţat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort şi strategia pe care o preconizează pentru a combate noua variantă a SARS-CoV-2 responsabilă a pandemiei.


Într-un comunicat difuzat luni, Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului „îngrijorătoare pentru toţi" şi „înalt contagioasă", dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante.


Compania a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile „pe termen scurt" pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original, informează AGERPRES


Sursă foto: unsplash.com/ Ian Hutchinson


În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii