Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății Numărul internărilor, aproximativ 2-2,5% din numărul cazurilor noi zilnice de COVID-19

ro

14 Jan, 2022 14:24 930 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 14 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că la nivel naţional se înregistrează un grad mediu de 16% în ceea ce priveşte ocuparea paturilor destinate pacienţilor COVID-19, cei mai mulți pacienți fiind în Suceava - 34%, urmată de Cluj, 28%, iar în Bucureşti şi Ilfov, 16%.
 

„Am prevăzut o situaţie în care şcolile dintr-un judeţ se închid atunci când 75% dintre paturile destinate COVID, conform planului de rezilienţă, sunt ocupate", a spus Alexandru Rafila.


Ministrul Sănătăţii a precizat că situaţia ocupării paturilor va fi publicată pe site-ul fiecărei direcţii de sănătate publică.

Alexandru Rafila a declarat că şcolile trebuie să fie menţinute deschise, dar „nu cu orice preţ", explicând că, în urma răspândirii variantei Omicron, numărul internărilor reprezintă aproximativ 2-2,5% din numărul cazurilor noi zilnice de COVID-19.

El a adăugat că tulpina Omicron se transmite şi la persoanele vaccinate anti-COVID, dar într-o formă „mult mai uşoară" decât în cazul celor nevaccinate, având o transmisibilitate „în momentul de față, mult mai mare”. 
 

„Trebuie să adaptăm modul în care deschidem şcolile sau le menţinem deschise, în funcţie de evoluţia epidemiologică, dar şi de particularităţile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tabloul - dacă vă uitaţi la ce se întâmplă şi în România, şi în alte ţări - faţă de trecut.

Cifre incredibile. În Franţa, de exemplu, 300.000 de cazuri noi, într-o zi. Marea Britanie, Italia - peste 200.000 de cazuri noi într-o zi. Sunt ţări care au o populaţie cam de trei ori mai mare decât populaţia României", a menționat Alexandru Rafila. 





Sursa foto și video: Facebook/ Ministerul Educației - România 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii