Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății „3.800 de medici de familie efectuează deja testări pentru noul coronavirus în cabinete propriii“ (VIDEO)

ro

26 Jan, 2022 16:28 1245 Marime text
În ziua în care s-a înregistrat un număr record de cazuri de noi infectări cu Covid 19, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a menționat că 3.800 de medici de familie efectuează deja testări pentru noul coronavirus în cabinete proprii.

"Sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat în acest sistem. Ieri a fost prima zi în care au început să testeze. Din cauza asta a crescut şi numărul de teste la peste 100.000. Ne-am confruntat în weekend cu problema testării, pentru că medicii de familie în acest weekend prelungit nu au lucrat şi am căutat soluţii la nivelul Municipiului Bucureşti prin deschiderea a 28 de centre care să testeze, alături de Staţia de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pacienţii simptomatici pe baza unei programări", a menționat Alexandru Rafila.  


Ministrul a susținut că ar fi bine dacă s-ar extinde numărul de centre de testare în ambulatoriile de specialitate la nivelul întregii ţări.

"Ne propunem că această procedură să o extindem în această săptămână la nivelul întregii ţări. Chiar în cursul zilei de astăzi vom avea o discuţie cu directorii direcţiilor de sănătate publică să organizăm astfel de puncte de prelevare a produselor biologice în vederea testării pentru persoanele simptomatice în toată ţara pentru weekend", a mai menționat ministrul. 



Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Sursa video: Facebook/Ministerul Sănătății 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii