Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când s-ar putea înregistra din nou 10.000 de cazuri Covid pe zi? Ministrul Rafila a făcut anunțul (VIDEO)

ro

04 Jul, 2022 14:37 1540 Marime text
Coronavirus, foto: Pixabay Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, estimează că la sfârșitul lunii august, numărul de cazuri Covid ar putea ajunge la 10.000 pe zi.

Rafila recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. 


Ministrul a precizat că există două scenarii privind evoluţia viitoarelor infectări. Conform primei variante, vârful valului ar urma să fie atins între 7 şi 10 august, iar conform celui de-al doilea scenariu, vârful va fi atins spre sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie, cu un total de aproximativ 10.000 de cazuri zilnice.


 

"Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor confirma în acest fel. Din ceea ce am citit, şi pentru alte state, prezumţia este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârşitul lunii iulie. Noi avem un decalaj de circa două săptămâni faţă de restul Uniunii Europene şi din cauza asta un scenariu probabil rezonabil o să fie între 14-21 august, dar acestea sunt date pur informative, nu reprezintă niciun fel de angajament, pentru că nimeni nu poate să ştie exact ce se întâmplă. Discutăm de un virus foarte variabil şi la care principala caracteristică din ultimul an de zile a fost modificarea transmisibilităţii. Din fericire, cu scăderea patogenităţii", a spus ministrul.


Sursa video: Facebook/ Ministerul Sănătății 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii