Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:45 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ministerul Sănătății anunță un grad de pozitivare de 23,92% pentru testele COVID-19

ro

15 Feb, 2022 13:09 797 Marime text


Potrivit Ministerului Sănătății, pe teritoriul României, au fost înregistrate 21.885 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 91.478 de teste RT-PCR și antigen efectuate, în ultimele 24 de ore.

Astfel, gradul de pozitivare este de 23,92%. 

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane. 

Pentru a sprijini creșterea capacității de testare, MS recomandă persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.  În cazul în care simptomele sunt agresive, sunteți îndemnați să apelați de urgență 112. 

Totodată, persoanele cu un test pozitiv confirmat se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.  

Sursa foto: unsplash.com/ Annie Spratt
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii