Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:10 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de doze de vaccin Moderna au sosit în țară. Unde vor fi depozitate și cine va asigura transportul

ro

23 Jul, 2021 16:00 524 Marime text
  • Dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.
112.800 doze de vaccin Moderna au intrat astăzi, 23 iulie a.c., în România și vor fi stocate în depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.592.400 de doze Moderna au fost recepționate, iar 724.434 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului., a precizat Grupul de comunicare al CNCAV

Ti-a placut articolul?

Comentarii