Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:41 28 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Florin Mitroi, primar Valu lui Traian – “Este absolut necesar ca fiecare să dea dovadă de responsabilitate. Izolați-vă pe cât posibil. Nu chemați la dvs persoane din alte localități”

ro

25 Mar, 2020 13:30 13708 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Și în comuna Valu lui Traian, în această perioadă se dezinfectează în mod repetat arterele rutiere principale și cabinele de călători.
Primăria localității a suspendat programul cu publicul, însă pentru orice solicitari, administrația locală a pus la dispozitie adresa de e-mail primar@valu-lui-traian.ro și o căsuță poștală instalată în fața sediului primăriei. Cetățenii sunt rugați ca pe orice solicitare să menționeze și un număr de telefon de contact. Și impozitele se pot achita online iar pentru urgențe (eliberare certificate deces, căsătorie, etc), locuitorii se pot prezenta la sediu.
Primarul localității, Florin Mitroi le-a transmis locuitorilor să evite să iasă din locuințe și să primească musafiri.
“Până la acest moment nu există cazuri confirmate în comună, însă pentru a menține această situație este absolut necesar ca fiecare dintre noi să dea dovadă de responsabilitate. Izolați-vă pe cât posibil și nu chemați la dvs persoane din alte localități. Izolarea nu este motiv de petrecut cu prietenii, nici o glumă. Este singura soluție. Nu vă părăsiți  locuințele decât atunci când este absolut necesar. Prevenția este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât virusul s-a răspândit în localitați din tot județul”. Comandamentul de urgență a fost constituit la nivelul comunei și stă la dispoziție locuitorilor, care pot apela numărul de telefon: 0733002122, pentru probleme legate de COVID-19 iar pentru orice problemă administrativă urgentă la telefon: 0241.231.006 sau e-mai primar@valu-lui-traian.ro. Totodată, la nivelul localității, Politia Locală împreună cu angajații compartimentului de asistență socială efectuează un recensământ al persoanelor de peste 65 de ani. Practic, se merge la fiecare adresă, pentru a se centraliza fiecare caz în parte iar cine are nevoie de ajutor este sprijinit de administrația locală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii