Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Mihai Craiu, despre pandemia Covid 19 „Ce este mai greu abia vine”

ro

28 Nov, 2021 11:53 797 Marime text
  • Medicul Mihai Craiu, de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” lansează, din nou, un apel către persoanele nevaccinate.

 
El a transmis pe Facebook că ceea ce este mai greu urmează să vină.

Subiect de îngrijorare global...Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță... Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând ‘gata am scăpat’...


Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia.

Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate, a scris doctorul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

 
Medicul a tras un semnal de alarmă și a lansat un apel către persoanele care încă nu s-au vaccinat. Iată concluziile sale!

 

1. Ce este mai greu abia vine...
2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă in general, in România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Increderea în vocile autorizate prin calificare profesională si prin competență este în scadere în România.
5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate... Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a notat el.
 Sursa foto: Facebook/ Spitalul Virtual pentru Copii

Ti-a placut articolul?

Comentarii