Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți navigatori străini, confirmați cu coronavirus în Portul Constanța

ro

01 Sep, 2020 20:39 2080 Marime text
  • În data de 31 august, toți cei 41 de cetățeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testați pentru COVID-19. 8 dintre aceștia (5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari), au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și urmează să fie internați.

În data de 10 august, nava SEAMASTER IV, cu pavilion Malta, a andocat în Șantierul Naval Constanța, pentru lucrări de reparație. Două zile mai târziu, echipajul navei a fost testat COVID în întregime - 26 de membri, din Filipine. Rezultatele testelor au fost, fără excepție, negative.

Pe 21 august, 7 dintre navigatori, au fost schimbați la navă de 7 conaționali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în SNC pentru lucrări specifice de mentenanță la nava SEAMASTER IV.

În data de 31 august, toți cei 41 de cetățeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testați pentru COVID-19. 8 dintre aceștia (5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari), au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și urmează să fie internați.

Ceilalți 33 de oameni vor rămâne în carantină la bordul navei, cu mențiunea că se fac diligențele necesare pentru ca 12 dintre ei (tehnicienii bulgari), să fie trimiși în țara de origine pentru efectuarea perioadei de carantină.

DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă cei 33 de cetățeni străini au intrat în contact și cu alte persoane.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii