Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Valeriu Gheorghiță, declarații de ultimă oră despre vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani

ro

02 Nov, 2021 14:22 1633 Marime text
  • FDA a autorizat vaccinul de la Pfizer pentru administrarea copiilor între 5 și 11 ani.
  • Schema de vaccianre e din două doze la 21 de zile, dar dozajul e diferit: o treime din cel dat la adult.
  • Datele de siguranță și eficacitate sunt cât se poate de bune, vaccinarea cu schemă completă are o eficacitate de peste 91% în prevenirea cazurilor
 În cadrul conferinței de presă, susținută astăzi, 02 noiembrie, Valeriu Gheorghiță a anunțat că la mijlocul lunii decembrie Agenția Europeană a Medicamentului ar putea autoriza vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Deja a avut loc o primă discuție a autorităților despre cum se va desfășura vaccinarea acestor minori.

„FDA a autorizat vaccinul de la Pfizer pentru administrarea copiilor între 5 și 11 ani. Schema de vaccianre e din două doze la 21 de zile, dar dozajul e diferit: o treime din cel dat la adult. Datele de siguranță și eficacitate sunt cât se poate de bune, vaccinarea cu schemă completă are o eficacitate de peste 91% în prevenirea cazurilor.

Pfizer a depus la ENA datele studiului și, la jumătatea lunii decembrie, dar termenul ar putea fi devansat, EMA să facă recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani pentru vaccinul Pfizer. Flacoanele de vaccin sunt diferite – 10 doze pe flacon, iar dozajul e o treime din doza care se folosim acum, adică 10 micrograme.

Noi am avut deja o întâlnire pe modalitate de organizare a campaniei de vaccinare pe această grupă de vârstă. Foarte probabil vom rămâne pe aceeași infrastructură logistică, adică în centrele deja existe vom organiza un cabinet dedicat pentru vaccinare acestor copii. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicul de familie și, suplimentar, avem în vedere organizarea de cabinete de vaccinare în spitalele de pediatrie”, a precizat Gheoghiță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii