Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Faza a II-a a procesului de vaccinare debutează azi în județul Constanța

ro

18 Jan, 2021 11:20 2890 Marime text
  • În județul Constanța debutează, luni, 18 ianuarie a.c., cea de-a doua fază a procesului de vaccinare împotriva virusului Sars-Cov-2, iar vârstnicii  vor beneficia de vaccin.
Luni, 18 ianaurie, debutează în județul Constanța faza a II-a a procesului de vaccinare.

Pe acele persoane în vârstă de peste 65 de ani îi pot ajuta nepoții, sau responsabilitatea este a medicului de familie să îi înscrie, sau pot accesa numărul de telefon la care pot să se programeze. Având în vedere că pacientul este pe lista medicului de familie, acesta ar trebui să-l sprijine., a transmis directorul DSP, Cristina Schipor.

„Conform catagrafierii noastre pentru județul Constanța, pentru etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID se încadrează 40.000 de persoane. În fiecare zi, se pot vaccina câte 1.000 de persoane. Avem 480 de programați astăzi .

Mi-aș dori să funcționeze toate centrele de vaccinare. Marea majoritate sunt pregătite. Așteptăm doar să ni se spună start! Am mai obținut, între timp,  niște fluxuri de la București. Mai avem Mangalia încă două Medgidia încă două, la Cernavodă s-a mai suplimentat cu încă două. Încercărm să acoperim tot județul. Facem toate demersurile ca și Pavilionul să fie gata. Avem promisiuni de la Primărie că săptămâna asta pe sfârșit o să se ajungă să se poată da drumul. “, a mai precizat Cristina Schipor, directorul DSP.

Am venit cu foarte multă speranță și emoție și cu nădejdea că se va încheia epidemia și o să fim din nou liberi, toți. Nu a fost nici o problemă, a funcționat platforma, și am primit și un sms, unde era precizată cu exactitate această locație. Continui să mă protejez așa cum au recomandat specialiștii, și așa cum sunt convinsă că trebuie!, a precizat o doamnă după efectuarea vaccinului anti covid19.


Ieri, 17 ianuarie a.c., a început administrarea celei de-a doua doză din schema de vaccinare anti-Covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Personalul care s-a vaccinat în urma cu 21 de zile a primit și doza rapel cu vaccinul celor de la Pfizer.

Stela Halichidis, managerul instituției sanitare, a explicat despre necesitatea ulterioară de implementarea a unui vaccin de tip monodoză, pentru creștere eficienței în administrarea pandemiei. Totodată a spus că are multă încredere în rezultatele care vor urma.

Cele 8 centre de vaccinare sunt:

1. Spitalul Militar de Urgență "Al. Gafencu" - Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament – Incinta stadion Portul - 3 centre de vaccinare
2. Spitalul Municipal din Medgidia - 2 centre de vaccinare
3. Sanatoriul din Mangalia - 1 centru de vaccinare
4. Spitalul din Cernavodă - 1 centru de vaccinare
5. Spitalul Orășenesc Hârșova - 1 centru de vaccinare


Citește și: Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța – „Ne dorim un vaccin cu administrare monodoză”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii