Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:59 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Cristina Schipor (DSP Constanța) - „Facem mari eforturi să obținem încă două centre de vaccinare până pe 15 martie”

ro

01 Mar, 2021 12:39 802 Marime text

 
  • Cristina Mihaela Schipor, directorul executiv al DSP Constanța vine astăzi în studioul ZIUA pentru a discuta despre ultimele noutăți cu privire la evoluția COVID-19 la Constanța.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe www.ziuaconstanta.ro dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta

„Privind în urmă, pot să spun că am făcut tot ce se putea face pentru a depăși aceste momente, la care am fost provocați. Astăzi suntem cu incidență 1,55 dar, atenție, crește, datorită calcului schimbat”, atenționează Cristina Schipor.

„În prezent nu mai avem înregistrate cazuri de gripă, conform unei analize făcute am observat că masca, igiena, ne scapă de gripă”, a declarat Schipor.

Directorul DSP, despre înscrierea la vaccinare: „Nu DSP programează sau are acces la platformă. Această platformă este creată de STS. O persoană care se încadrează în acest stadiu al vaccinării pot să apeleze la medicul de familie.”

Cristina Schipor, despre lista de așteptare: „Pentru cei care sunt programați într-o zi dar nu se prezintă, acea persoană este sunată, întrebată dacă mai ajunge iar dacă nu se mai prezintă locul va fi eliberat și va fi apelată următoarea persoană în așteptare.”

„Avem un flux de 1000-1500 de telefoane”, potrivit directorului DSP. La aceste telefoane răspunde doar personalul medical.

„Să nu uităm că, Constanța a fost într-o zonă roșie însă oamenii responsabili au înclinat balanță”, precizează Schipor.

„Trebuie să înțelegem și să conștientizăm că purtând mască, dezinfectându-ne, aceste lucruri elementare ne vor ajuta”, atenționează directorul DSP.

Astăzi s-au deschis încă patru centre de vaccinare: „Facem mari eforturi să mai obținem încă două centre până pe 15 martie”, spune Schipor.

Cele patru centre sunt la Cumpănă, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu și Valu lui Traian.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii