Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Ovidius și Grădinița Colibri, din Constanța, trec la scenariul 3 Coronavirus

ro

15 Sep, 2020 18:25 3152 Marime text


Schimbare de situație pentru Grădinița Colibri (doar grupa mare) și Liceul Teoretic Ovidius, din Constanța, trec în scenariul trei legat de Coronavirus.


Potrivit informațiilor transmise în această seară de Prefectura Constanța, Grădinița Colibri urmează să treacă la scenariul 3 doar pentru grupa mare, după ce un cadru didactic s-a infectat cu SARS-CoV-2. Cadrul didactic intrase în contact cu preșcolarii. Măsura este valabilă până pe 28 septembrie, în cazul Grădiniței Colibri.

Legat de Liceul Teoretic Ovidius, acesta va trece la scenariul 3 până pe 29 septembrie.

De asemenea, și alte unități de învățământ din județ sunt vizate de modificările de scenariu.

Iată, în continuare, comunicatul complet remis în seara aceasta de Prefectura Constanța:

Modificări privind scenariile de funcționare pentru 7 unități de învățământ din județul Constanța

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU, a convocat astăzi, 15 septembrie a.c., o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot, în sistem electronic, hotărârea nr.26 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede ca 7 unități de învățământ de pe raza județului Constanța să își schimbe scenariul de funcționare, în funcție de modificările constatate de reprezentanții ISJ Constanța și DSP Constanța.

Astfel, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța va trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact și cu o parte dintre preșcolari. Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaților. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, alți doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea seara trecută.

De asemenea, cinci unități din localitatea Amzacea (Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr. 2 General Scărișoreanu, Grădinița cu Program Normal Amzacea, Grădinița cu Program Normal General Scărișoreanu și Grădinița cu Program NormalCasicea), vor trece de la scenariul 2, la scenariul 1, fundamentarea inițială nefiind elocventă, în condițiile unei rate a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va informa unitățile de învățământ cu privire la modificarea scenariului de funcționare, iar DSP Constanța a demarat anchete epidemiologice în unitățile din Constanța (Grădinița „Colibri” și Liceul Teoretic „Ovidius”).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tirla Cristina 15 Sep, 2020 20:30 Buna seara! Informația furnizată de dvs nu este corecta, în ceea ce privește educatorul grupei mari de la Grădinița Colibri: educatorul a fost contact direct al sotului, care a fost testat si confirmat pozitiv asimptomatic. Educatorul grupei a respectat cu strictete regulie de igienă impuse de normele in vigoare. Conform procedurii înaintate de DSP si ISJ Constanța, contact se considera ca persoana a stat la distanță de mai puțin de 2 m, fără masca, s-a îmbrățișat cu alte persoane, a mâncat la aceeași masă cu alte persoane, fără masca, ceea nu a fost cazul doamnei educator. Conducerea Grădiniței a luat toate măsurile necesare impuse de procedurile in vigoare. Conform discuțiilor cu reprezentanții DSP Constanța, copiii nu sunt izolați la domiciliu si nici părinții acestora. Multumesc