Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța. Centrul de vaccinare anti-COVID de la Cogealac își încheie activitatea

ro

10 Feb, 2022 17:03 1389 Marime text


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi, 10 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că 171 de cabinete de vaccinare din România îşi vor încheia activitatea. 

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, la Constanța se va închide un singur centru de vaccinare, cel amenajat în comuna Cogealac. 

„Am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă în ultimele două săptămâni, în perioada evaluată, ceea ce înseamnă mai puţin de zece doze administrate zilnic.

Ieri am avut o şedinţă cu colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică şi, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a menționat că o parte din centrele de vaccinare ar putea fi transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul și accesibilitatea pentru pacient, cu precădere în mediul rural, iar altele vor funcția în format hibrid. 

Totodată, acesta a precizat că persoanele se prezintă la centru pe un flux separat, unde beneficiază de testare potrivit recomandărilor.  

foto: pexels 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii