Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradul de pozitivare este de 21,24% pentru testele COVID

ro

18 Feb, 2022 13:33 1044 Marime text


Ministerul Sănătății anunță vineri, 18 februarie, că au fost raportate 14.524 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, în ultmele 24 de ore, dintr-un total de 68.379 teste RT-PCR și antigen efectuate.  

Astfel, gradul de pozitivare este de 21,24%. 

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane. 

Pentru a sprijini creșterea capacității de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, persoanele care au simptome ce pot indica prezența acestuia sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.  Totodată, cele care dezvoltă simptome agresive sunt îndemnate să apeleze de urgență 112. 

Persoanele pozitive ale căror teste sunt confirmate, se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.  

foto: pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii