Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fauci speră ca pandemia de COVID-19 să scadă din intensitate, dar cere să nu fie lăsată garda jos

ro

17 Jan, 2022 21:47 941 Marime text


Epidemiologul Anthony Fauci şi-a exprimat luni, 17 ianuarie,  speranţa ca pandemia de coronavirus ar putea să piardă din încărcătura letală şi capacitatea de a genera cazuri grave. El a cerut, asemeni altor experţi care au intervenit la dezbatere, ca populația să rămână în alertă. 

Un coronavirus care să paralizeze societatea este posibil „doar în cazul apariţiei de noi variante care să eludeze imunitatea tulpinilor anterioare", a declarat Fauci.

Fauci, care este şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase al SUA, a respins posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să fie total eradicat, explicând că, de-a lungul istoriei infecțiilor, s-a întâmplat o singură dată, în cazul variolei. 

Expertul american a prognozat ca posibil scenariu, deşi nu este încă sigur, ca noul coronavirus să poată „fi controlat" în măsura în care nu se produc mari alterări ale vieţii sociale, cum este cazul valurilor sezoniere de gripă sau al altor boli respiratorii, informează AGERPRES. 

La rândul său, experta în boli infecţioase de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, Annelies Wilder-Smith, a declarat că este încă prea devreme pentru a coborî nivelul COVID-19, de la „pandemic" la „endemic". 

„Bazându-ne pe avantajele evolutive ale unui virus, cel mai probabil este ca acesta să se atenueze şi să fie asociat unor cazuri mai puţin grave (...), având în vedere că îi convine să fie mai contagios, dar să nu provoace moartea organismului gazdă", a explicat Annelies Wilder-Smith.  

Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii