Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evoluția pandemiei Impactul răspândirii variantei Omicron (DOCUMENT)

ro

01 Mar, 2022 12:32 1117 Marime text
În intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.461 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.461 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.


De asemenea, au fost raportate 164 decese, dintre care 18 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00, transmite Grupul de Comunicare Strategică.


Infectările succesive cu două subvariante diferite Omicron ale SARS-CoV-2 sunt posibile, însă astfel de cazuri sunt rare, potrivit unui studiu realizat în Danemarca. 

În Danemarca, o subvariantă mai infecţioasă de Omicron, cunoscută sub numele BA.2, a înlocuit subvarianta originală BA.1, cel mai des întâlnită la nivel mondial, scrie agerpres.ro. 

Noul studiu, coordonat de cercetătorii de la principala agenţie de combatere a bolilor infecţioase din Danemarca, Statens Serum Institut (SSI), arată că persoanele infectate cu BA.1 pot fi infectate şi cu BA.2 la scurt timp după aceea, însă astfel de cazuri sunt rare.

BA.1 şi BA.2 diferă între ele prin aproximativ 40 de mutaţii genetice. 

Aceste reinfectări îi afectează cel mai mult pe cei tineri şi pe cei nevaccinaţi, însă cauzează doar forme uşoare de boală. Conform cercetătorilor danezi, niciunul dintre aceste cazuri nu a dus la deces sau spitalizare. 


În secțiunea Documente a materialului puteți consulta situația actualizată a pandemiei și impactul răspândirii variantei Omicron. 



Sursa foto: Pixabay 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii