Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:04 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Tichetele de masă vor fi acordate și angajaților aflați în șomaj tehnic. Proiectul a trecut de ambele Camere

ro

08 May, 2020 00:00 2264 Marime text

Veste bună pentru angajații români care lucrau, primeau tichete de masă și au intrat în șomaj tehnic. Tichetele de masă se vor acorda și în perioada în care un român se află în șomaj tehnic. Propunerea legislativă care a fost votată de prima cameră, Senat, a primit și girul Camerei Deputaților. Rămâne să fie promulgată și publicată în Monitorul Oficial pentru a-și face efectul.

Salariații cărora le-a fost suspendat contractul de muncă și au fost trimiși în șomaj tehnic vor putea să primească în continuare tichetele de masă. Această propunere a venit în sprijinul angajaților cărora le-a fost micșorat venitul lunar, odată intrați în șomaj tehnic, astfel încât aceștia să poată să-și procure în continuare produsele alimentare pentru asigurarea hranei zilnice.

Tichetele de masă se vor trimite lunar către angajați, exclusiv electronic, proporțional cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se efectuează plata. Conform expunerii de motive a proiectului, această inițiativă vizează angajații ale căror salarii oricum au scăzut cu 25%, dat fiind faptul că au intrat în șomaj tehnic, dar și magazinele alimentare și restaurantele care livrează mâncare, în sensul în care vânzările acestora nu vor fi afectate de scăderea numărului de persoane care beneficiază de tichete de masă.
 
Citește și:

Salariații aflați în șomaj tehnic ar putea primi în continuare tichete de masă. Iată cum (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii