Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariații aflați în șomaj tehnic ar putea primi în continuare tichete de masă. Iată cum (document)

ro

23 Apr, 2020 00:00 1830 Marime text

Veste bună pentru angajații care beneficiau de tichete de masă și au intrat în șomaj tehnic. Un proiect de lege a fost înregistrat la Senatul României prin care să poată beneficia grupa menționată, în continuare, de tichetele de masă, pentru a le fi ușurată povara financiară.

Propunerea legislativă se află în dezbatere la Senat, iar textul precizează că salariații cărora le-a fost suspendat contractul de muncă și au fost trimiși în șomaj tehnic ar putea să primească în continuare tichetele de masă. Această propunere vine în sprijinul angajaților cărora le-a fost micșorat venitul lunar, odată intrați în șomaj tehnic, astfel încât aceștia să poată să-și procure în continuare produsele alimentare pentru asigurarea hranei zilnice.

Tichetele de masă se vor trimite lunar către angajați, exclusiv electronic, proporțional cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se efectuează plata. Conform expunerii de motive a proiectului, această inițiativă vizează angajații ale căror salarii oricum au scăzut cu 25%, dat fiind faptul că au intrat în șomaj tehnic, dar și magazinele alimentare și restaurantele care livrează mâncare, în sensul în care vânzările acestora nu vor fi afectate de scăderea numărului de persoane care beneficiază de tichete de masă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii