Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:42 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Situația actualizată la nivelul județului Constanța. 281 de persoane internate

ro

15 Aug, 2020 20:09 1433 Marime text
  • 281 de persoane sunt internate în acest moment - 254 din județul Constanța și 27 din alte județe.
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.305 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 33 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 940 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

”În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, transmite Prefectura.
 
În acest moment, sunt 281 de persoane internate, dintre care 254 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
De asemenea, la nivelul județului sunt 676 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 
Totodată, un număr total de 77 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
 
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 87 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (34), asistenți medicali (37) și personal auxiliar (16).
 
La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 115 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 78 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 23 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).
 
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 416 teste RT-PCR.
 

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 194 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 80.400 de lei), dintre care 27 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 9.500 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 56 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 14 august a.c., 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 149 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, mai transmite Prefectura.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii