Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:06 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus România Ce norme specifice vor fi impuse pentru funcționarea, de la 1 septembrie, a restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor (document)

ro

31 Aug, 2020 12:52 921 Marime text

 
  • Sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43.
 
Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Astfel, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

- permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
- administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
- se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;
- reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;
- creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.
 
După publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot luni, ordine privind măsurile specifice care trebuie impuse pentru fiecare situație în parte: reguli pentru restaurante, reguli pentru teatre etc. Guvernul impune și o limită de cazuri de coronavirus la nivel de județ, care, odată depășită, poate duce la închiderea restaurantelor.

După cum a precizat primul ministru Ludovic Orban, imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot azi, ordinul cu măsurile care trebuie respectate pentru funcționarea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor.

Atașată este Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Guvernul României)

Ti-a placut articolul?

Comentarii