Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:17 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Rata de vindecare la Constanța a crescut la 90%

ro

14 May, 2020 16:08 1190 Marime text

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 253 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 14 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 230 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de 90%, printre cele mai ridicate din toată țara.
 

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 473 de persoane, care ocupă 20% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 817 persoane în izolare la domiciliu.

 
De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.755 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.329.079 lei. Dintre acestea, 36 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 37.511 lei.
 
De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat, de la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în PTF-urile Ostrov și Vama Veche, un total de 23 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare, prin nerespectarea culoarelor de tranzit stabilite pentru transporturile de marfă.
 
În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 971 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 31 de societăți comerciale și PFA.
 
Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. 

Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, transmite Prefectura.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii