Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:58 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Doar două paturi libere la ATI, la nivel național

ro

28 Oct, 2021 14:02 533 Marime text
  • Potrivit autorităților, la nivel național, sunt libere două paturi libere de ATI, unul în județul Bihor, respectiv unul în județul Satu Mare, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.
Astăzi, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

La nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.881 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment sunt disponibile 2 paturi libere de ATI, unul în județul Bihor, respectiv unul în județul Satu Mare, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii