Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:10 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancţiuni aplicate de organele de ordine, număr persoane vindecate

ro

10 May, 2020 18:15 1322 Marime text

Potrivit Comunicatului de presă nr. 68 din 10.05.2020, al Prefecturii Constanţa, aceasta este Situația actualizată şi măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19:
 

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 252 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 12 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 209 pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de peste 80%, printre cele mai ridicate din toată țara.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 459 de persoane, care ocupă 19% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 746 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.340 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.065.573 lei. Dintre acestea, 113 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 62.623 lei.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.864 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 34 de societăți comerciale și PFA.

Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică

Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!, a transmis Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii