Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:06 22 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanța Rata de infectare la nivel de municipiu și județ

ro

19 Nov, 2020 12:12 5136 Marime text
  • Rata de infectare pe municipiul Constanța este de  9.11, iar pe județ, 5.97.
România este în continuă luptă cu coronavirusul. Rata de infectare pe municipiul Constanța este de  9.11, iar pe județ, 5.97.

În această dimineață primarul Vergil Chițac a trimis un mesaj tuturor constănțenilor:

„Dragii mei constănțeni, cu toții trăim momente grele în care trebuie să ne protejăm sănătatea noastră și a celor din jur. De aceea vă rog, să nu ignorați măsurile pe care este imperios necesar să le respecăm pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus! Aceste măsuri reduc semnificativ riscul expunerii și contaminării. 

Purtați masca de protecție în mod corect, încât să acopere nasul și gura, atât în spații închise cât și în aer liber! Respectați regulile de igienă! Evitați atingerea suprafețelor! Păstrați o distanță de minim 1,5 m! Limitați accesul în spațiile special amenajate pentru fumat la un număr de două persoane! Evitați zonele aglomerate! Evitați deplasările inutile. Folosiți metode alternative de transport! Nu ieșiți din case decât pentru urgențe! Lucrați de la domiciliu acolo unde posibil. Informați-vă doar din surse oficiale! ”, le-a transmis Chițac constănțenilor.

Amintim că, la data de 18 noiembrie a fost avizată propunerea de carantinare a municipiului Constanța.

Conform unui document avizat de INSP, la cererea DSP Constanța, înaintat în data de 17 noiembrie, astăzi 18 noiembrie a fost avizată propunerea de carantinare a municipiului Constanța.

Propunerea de carantinare a municipiului trebuie să treacă de decizia CJSU Constanța. După aprobarea cantinării în CJSU, hotărârea este înaintată către DSU. După ce DSU avizează hotărârea CJSU, CJSU declară oficial carantină în municipiul Constanța.

De precizat, este că pe tot acest parcurs, fiecare instituție poate propune și adăuga noi reguli sau noi măsuri de restricție, cum ar fi: trasee pentru devierea traficului rutier, ore în care populația poate ieși în funcție de vârstă din casă. Toate propunerile avizate vor fi publicate oficial de către CJSU prin intermediul Prefecturii Constanța.

Citește și: INSP A fost avizată carantinarea Constanței. Ce pași mai trebuie îndepliniți

Ti-a placut articolul?

Comentarii