Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Mesajul prefectului Silviu-Iulian Coșa după doza de rapel cu vaccinul anti-COVID

ro

10 Feb, 2021 19:23 860 Marime text


Astăzi, prefectul județului Constanța a primit doza de rapel cu vaccinul Comirnaty, dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Cu această ocazie, Silviu-Iulian Coșa a transmis următorul mesaj:

După prima doză de vaccin, primită la spitalul militar modular, astăzi am ajuns la rapel, în alt centru, cel în care se vor imuniza foarte multe persoane din municipiul Constanța. Sunt mulțumit de ce am văzut, fluxurile funcționează bine, iar în scurt timp vom avea încă 6 cabinete de vaccinare, ajungând, astfel, la 14 persoane care pot fi vaccinate concomitent. Odată cu demararea celei de-a treia etape în această primăvară, vom ajunge până la 40 de fluxuri, adică peste 2.800 de oameni vor putea fi vaccinați la Pavilionul Expozițional, în fiecare zi. De asemenea, când vorbim de un număr mare de fluxuri într-un singur amplasament, este mai ușor de gestionat, din punct de vedere logistic, din punct de vedere al siguranței sanitare, cât și în ceea ce privește calitatea serviciilor și confortul pacienților.

Pe lângă centrul din Constanța, avem deja funcționale 4 locații în județ, cu 10 cabinete de vaccinare și avem autorizate 6 alte centre, cu peste 20 de fluxuri.

Îi încurajez pe constănțeni să discute cu medicul de familie, să consulte platforma de programări, să-și ia informațiile din surse sigure. Cu ajutorul campaniei de vaccinare și cu ajutorul măsurilor de prevenție vom reuși să ne întoarcem, cu pași mici, dar siguri, la normalitate. Țin să mulțumesc corpului medical, care dă dovadă de o implicare exemplară, dar și autorităților locale și județene pentru eforturile depuse.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii