Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSU a aprobat folosirea în școli a testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă (documente)

ro

09 Oct, 2021 12:29 926 Marime text
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind stabilirea unor noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, necesare pentru asigurarea monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ 

Potrivit documentului sunt incluse astfel testele rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ. 

70 de milioane de teste vor fi achiziționate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.

Art.2 - Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.4 - Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii