Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clarificări ale Organizației Mondiale a Sănătății despre clasificarea deceselor cauzate de COVID-19

ro

05 May, 2020 00:00 1240 Marime text

În ultima perioadă, nu era precizată modalitatea prin care țările își declarau decedații de noul coronavirus, modelul german fiind diferit de cel al majorității statelor. Astfel, pentru a elimina lacunele, Organizația Mondială a Sănătății a devinit decesul cauzat de COVID-19.

Monitorizarea deceselor se va face conform definirii organizației, iar raportările vor fi aceleași pentru toate statele.
Monitorizarea mortalității trebuie efectuată conform definiției OMS:
„Un deces COVID-19 este definit în scopuri de supraveghere ca un deces rezultat din boală compatibilă clinic într-un caz COVID-19 probabil sau confirmat, cu excepția cazului în care există o cauză alternativă clară de deces care nu poate fi legată de boala COVID (de exemplu, trauma). Nu trebuie să existe nicio perioadă de recuperare completă între boală și moarte.
Un deces cauzat de COVID-19 nu poate fi atribuit unei alte boli (de exemplu, cancer) și ar trebui să fie contabilizate independent de condițiile preexistente care sunt suspectate declanșând un curs sever de COVID-19.
COVID-19 trebuie înregistrat pe certificatul medical ca fiind cauza decesului pentru TOATE decesele în care boala a cauzat sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la moarte”.

În România, până la data de 4 mai 2020, ora 14:00, erau 803 decese, numărul total de persoane infectate fiind d 13.512, dintre 5.269 au fost declarați vindecați. La Constanța erau 250 de oameni infectați cu noul coronavirus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii