Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetătorul Octavian Jurma a publicat prognoza incidenței Covid 19 pe județe pentru perioada următoare

ro

04 Nov, 2021 08:53 2140 Marime text
 
  • Conform prognozei de la o incidență de 8,45 înregistrată în județul Constanța pe 2 noiembrie s-ar putea ajunge într-o săptămână la incidența de 7,40
  • Prognoza in aceasta perioada este puternic influențată de masurile luate si conformarea populatiei cu acestea
 
Cercetătorul Octavian Jurma a publicat pe pagina sa de Facebook o prognoză a incidenței cazurilor de Coid 19 din România, structurată pe fiecare județ în parte.
 
După redactarea documentului, Jurma a concluzionat că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie îmainte de sărbători daca trendul actual se mentine constant.
 

„Vă atrag atentia ca prognoza in aceasta perioada este puternic influențată de masurile luate si conformarea populatiei cu acestea. Dintre aceste vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera iesirea din valul valul 4-Delta, alaturi de conformarea cu masurile existente. Deschiderea scolilor in format fizic la o incidenta mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu masurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematura, haosul politic toate pot sa produca platouri (numar constant de cazuri) inalte. Ma ingrijoreaza faptul ca avem judete ca Satu Mare care se mentin intr-un platou inalt de mai multe saptamani“ – a mai precizat cercetătorul.

 
Conform prognozei realizate de Octavian Jurma, de la o incidență de 8,45 înregistrată în județul Constanța pe 2 noiembrie s-ar putea ajunge într-o săptămână la incidența de 7,40, urmând ca pe 16 noiembrie să se înregistreze 6,23.
 
De asemenea, dacă scăderea și-ar menține ritmul, pe 23 noiembrie în județul Constanța ar putea fi o incidență de 4,81, iar la finele lunii noiembrie să fie 3,54. Conform cercetătorului, în prima săptămână din decembrie, incidența ar putea coborî chiar sub 3 la mie și să ajungă la 2,48 urmând ca în săptămânile următoare să scadă la 1,66, respectiv 1,05, iar finalul anului să aducă o incidență de 0,62.
 
În tabelul publicat de cercetătorul Octavian Jurma puteți studia prognoza incidenței până la finele acestui an, pentru fiecare județ în parte.
 
 
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța și Facebook/Octavian Jurma
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii