Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:20 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune președintele Colegiului Medicilor despre pandemia Covid-19. România, pe locul doi în lume la numărul de decese

ro

17 Oct, 2021 14:23 870 Marime text
  • Prof. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiul Medicilor din România, a transmis un mesaj referitor la informarea corectă în ceea ce privește situația actuală cu care ne confruntăm.

El spune că a citit și a auzit în spațiul public teorii de genul: pandemia nu există, este o banală răceală, prin vaccin ne cipează, vaccinul ne omoară.

Doctorul subliniază că astăzi, România este pe locul doi în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

El adaugă că reprezentanții corpului medical trebuie să fie un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică.

Iată mesajul integral transmis de Prof. Dr. Daniel Coriu:

Știu că mulți dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât și cetățeni, ați considerat că astfel de decizii trebuiau luate pana acum și cu siguranță aveți dreptate.

Din păcate prerogativele mele și ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95

Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică.
 Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă.

Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice.

Da, și în medicină și știință se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute și văzut ce este de facut.

Am citit și am auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică.

Noi ca și reprezentanți ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii