Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce restricții intră în vigoare de mâine. Masca devine obligatorie peste tot

ro

24 Oct, 2021 11:24 3360 Marime text
  • Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit încă de vineri o serie de noi restricții, care au fost adoptate de Guvern și se vor aplica de luni.
  • Printre măsurile principale se numără: purtarea măștii pe stradă, nevaccinații nu vor mai putea merge decât la farmacie și la magazinele alimentare, evenimentele private


Guvernul a adoptat în ședința de vineri noile restricții anunțate de CNSU, conform unui anunț făcut de Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Pe scurt, șeful DSU a anunțat următoarele puncte:

 
- Sunt interzise evenimentele private – nunți, botezuri, conferințe, workshopuri – pentru 30 de zile.
- Restricții la magazine: limitarea programului între 5 și 21.
- De la ora 22 pe tot teritoriul țării e interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, plus excepțiile cunoscute. 
- Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale se face doar cu certificatul verde pentru vaccinați sau trecuți prin boală. Copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală. Măsura nu vizează serviciile esențiale - magazine alimentare sau farmacii.
- În magazinele alimentare din mall nu se va putea intra decât cu certificatul verde.
- S-a abilitat Ministerul Educației să dea ordinul pentru vacanța de 14 zile, inclusiv afterschool-uri. Creșele (de stat sau private) sunt singurele rămase deschise.
- Masca redevine obligatorie peste tot, se anulează toate excepțiile; în exterior, doar activitățile sportive individuale pot fi efectuate fără mască.
- Accesul în instituții este permis doar vizitatorilor cu certificat verde.
- Și hotelurile sunt obligate să solicite turiștilor certificat verde.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii