Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți elevi constănțeni și-au dat acordul pentru vaccinarea anti-COVID-19 în școli

ro

11 May, 2021 12:58 1797 Marime text
  • Peste 1.600 de liceeni constănțeni se vor vaccina în școală
  • Imunizarea se va face prin rețeaua de cabinetele medicale din licee

Directorul Cristina Schipor, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, a precizat în cadrul unui eveniment dedicat promovării campaniei de vaccinare la malul mării, că, în curând, va debuta și vaccinarea elevilor din licee, prin ajutorul rețelei de cabinete medicale din unitățile de învățământ.

Datele din prima catagrafie relevă că 1.675 de elevi din 68 de unitați de invățământ de pe raza județului Constanța au transmis dorința de a se vaccina în cabinetele medicale din unitățile de învățământ. De precizat este că cifrele sunt în dinamică, iar numărul acesta va putea suferi modificări. Totodată, la campania de vaccinare a liceenilor se încadrează doar elevii cu vârste de peste 16 ani.
 
În cel mai scurt timp posibil urmează să înceapă vaccinarea. Constanța devine astfel primul județ din țară care va vaccina elevii în interiorul liceelor. „Așa cum știți, de mâine (n.r. luni, 10 mai) vom primi catagrafia din fiecare liceu a copiilor care doresc și au acord părinților pentru a fi vaccinați. Vom merge în fiecare școală și vom vaccina în fiecare cabinet medical. La Constanța așa vrem să facem, să venim în sprijinul fiecărui elev care din varii motive nu a ajuns la un centru de vaccinare pentru a se vaccina”, a declarat Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii