Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte paturi libere la ATI are România pentru pacienții bolnavi de COVID-19

ro

17 Nov, 2021 14:10 887 Marime text
  • În data de 17 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică.
În data de 17 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
 
În București sunt avizate de DSP 391 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 143 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

 1.655 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 27 paturi  libere de ATI, 1 în București, 1 în județul Bacău, 1 în județul Caraș Severin, 2 în județul Constanta, 3 în județul Harghita, 2 în județul Iași, 3 în județul Neamț, 1 în județul Sălaj , 1 în județul Suceava, 3 în județul Tulcea, 2 în județul Vaslui, 7 în județul Vrancea  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, anunță  informează Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto cu rol ilustrativ:Facebook/RO Vaccinare 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii