Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bebeluși vaccinați din greșeală cu serul Pfizer împotriva Covid-19. Ce efect a avut asupra lor

ro

05 Nov, 2021 17:34 3817 Marime text
  • 18 bebeluși, vaccinați din greșeală cu serul anti Covid-19.
  • Unii dintre copii au  prezentat semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare - efecte secundare frecvente după vaccinare .
 
Optsprezece bebeluşi din Hanoi au fost vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19 în loc de alte vaccinuri, însă nu au fost raportate efecte adverse, a informat vineri autoritatea sanitară a oraşului, potrivit DPA, citat de AGERPRES.

Incidentul s-a produs în urmă cu două zile la un centru medical din Hanoi, unde se vaccinau copii cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni.
 
Un  membru al personalului medical i-a vaccinat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.

Imediat după descoperirea acestei greșeli, situația a a fost raportată autorităţilor locale.  Sugarii au fost transferați la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizaţi.

Până în această dimineaţă, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare - efecte secundare frecvente după vaccinare - însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuţilor este stabilă.

Membrul personalului care a comis greșeala a fost suspendat , împreună cu alte patru persoane implicate în incident.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Sursă foto: Unsplash
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii