Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:56 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în contextul pandemiei de coronavirus

ro

26 Mar, 2020 11:07 3530 Marime text
În contextul social actual privind prioritatea prevenirii și limitarii raspandirii coronovirusului - Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor aduce la cunostința cetățenilor - solicitanti ai serviciilor de permise/examinari și înmatriculări, următoarele informații de interes general:

În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv:

- permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile înlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere care vor expira pe perioada starii de urgenta vorfi considerate valabile pe intreg teritoriul Romaniei, pana la incetarea starii de urgenta.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență — conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.

Aceleași reglementari se vor aplica si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicala autorizata - fisa medicala, dosar scolarizare etc.,) care vor expira pe perioada starii de urgenta.

Ti-a placut articolul?

Comentarii