Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În baza programărilor online Când se reiau activităţile cu publicul la serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor

ro

14 May, 2020 00:00 472 Marime text

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepţia celor aflate în zone cu restricţii - carantinate.

Potrivit DSPCI, prioritatea este creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forţe de sprijin pe perioada stării de urgenţă, întrucât estimăm o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie, odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă.
În ceea ce priveşte programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un judeţ la altul, sens în care se recomandă consultarea site-urilor instituţiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secţiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.
Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online - accesibile pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul.
În ceea ce priveşte activitatea de examinare – se preconează reluarea acesteia la începutul lunii iunie - în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului.
Prima etapă - examinarea la proba practică pentru cei declaraţi admis la proba teoretică şi programaţi la proba practică pe durata instituirii stării de urgenţă (cu prioritate pentru candidaţi afectaţi de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).
În vederea programării candidaţilor aflaţi în această situaţie sunt analizate două posibilităţi - programarea din oficiu cu informarea acestora - în ordinea programărilor anterioare; programarea prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate - cu informarea candidatului.

În a doua etapă - reluarea activităţii de examinare - proba teoretică va avea loc la aproximativ două săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.
În vederea desfăşurării activităţii de examinare, vor fi respectate, cu stricteţe, următoarele măsuri de protecţie în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului: utilizarea măştilor de protecţie - atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori; dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cel puţin 1,5 m; evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători) şi desfăşurarea activităţii de instruire numai în spaţii deschise, cu respectarea regulilor de distanţare socială.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii