Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al patrulea deces din cauza tulpinei Delta al SARS-CoV-2

ro

20 Jul, 2021 15:00 1708 Marime text
  • O femeie de 90 de ani este a patra victimă care a decedat, în urma infecției cu COVID-19, tulpina Delta

Conform Institutului Național pentru Sănătate Publică, 1817 persoane din România au făcut forme de coronavirus care aparțin de tulpinile periculoase - Gamma, Beta și Delta, cea din urmă fiind cea mai periculoasă, conform specialiștilor. 

Au fost înregistrate 4 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta:

- femeie în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeș, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2;

- bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud.Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2;

- bărbat în vârstă de 35 de ani, din jud.Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta;

- femeie în vârstă de 90 de ani, din jud.Iași, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2; provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri, din care 1 confirmat cu varianta Delta (caz secundar).

Cel din urmă este cel mai recent deces cauzat de tulpina Delta al SARS-CoV-2, în România, fiind în total un număr de patru persoane care au fost răpuse de temutul virus. În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii