Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

538 de pacienți vindecați de Covid-19, la Constanța

ro

21 Jul, 2020 17:59 717 Marime text
 
Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate
 
Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis situație actualizată la nivelul județului privind epidemia de coronavirus.
 
Iată datele oficiale transmise de Prefectura Constanța:
 
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 657 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 538 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 150 de persoane internate, dintre care 137 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Până în acest moment, 20 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, nicio persoană nu a fost externată în ultimele 24 de ore.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 151 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 64.650 de lei), dintre care 22 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 3.750 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 64 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 20 iulie a.c., peste 750 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 36 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii