Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:46 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de turiști, contacți ai unui caz Covid, cazați la Costinești. Precizările managerului unității în care au fost cazați, la mare

ro

09 Aug, 2020 14:13 2095 Marime text


Ciprian Duca, managerul unității de cazare din Costinești, unde au stat cei 40 de tineri din județul Dâmbovița despre care există suspiciunea că ar fi fost contacți ai unui caz Covid-19, a precizat că, la cazare, s-au păstrat toate măsurile anti-Covid în vigoare:

„Pe data de 3 august, luni, au ajuns în apropierea locației noastre. Au venit, au păstrat distanța corespunzătoare, potrivit legii, s-au dezinfectat, le-am luat temperatura tuturor, i-am cazat, iar, la câteva ore, am aflat că unul dintre participanții din grup a părăsit locația. Nu am fost informați de ce, la momentul respectiv, știam doar că este cu unul mai puțin față de cei pentru care se făcuse rezervarea. Ulterior, am aflat că unul dintre părinții acestui copil ar fi fost suspecți de Covid. Autoritățile au făcut un control amănunțit la locația pe care noi o deținem, iar apoi au luat măsura retragerii grupului la domiciliu, în județul Dâmbovița. (...) Am făcut dezinfectarea imediat după ce au plecat. Facem după fiecare plecare, cu atât mai mult acum, când era această suspiciune“.


Precizările oficiale legate de acest caz au fost transmise publicului seara trecută de către Prefectura Constanța. Iată datele oficiale puse la dispoziție de Instituția Prefectului - Județul Constanța:

În după amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmbovița a informat telefonic DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID 19, care a fost cazat în Costinești la un complex turistic.

Urmare acțiunii de control desfășurată la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020, aproximativ în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul.

Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști - covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese.

Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării.

S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor, este comunicatul DSP Constanța.

De asemenea, managerul unității de cazare a precizat că s-au luat toate măsurile de dezinfectare a spațiuluim, după plecarea turiștilor.
 

 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii