Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:31 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 școli din județul Constanța, afectate de coronavirus. Lista completă. Elevi și profesori, confirmați

ro

07 Oct, 2020 17:02 6623 Marime text
 
  • Scenariile de funcționare a 18 unități de învățământ din județul Constanța au fost modificate
 
În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au fost analizate scenariile de funcționare a școlilor din județ, context în care au fost făcute modificări în cazul a 18 unități de învățământ.
 
În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2, la scenariul 3, după cum urmează:
 
Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, până pe 20 octombrie a.c. (o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” până pe 15 octombrie a.c.(o clasă a VIII-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” până pe 20 octombrie a.c.(o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat).
 
Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori.
 
Acestea sunt: Școala Primară „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei” Constanța.
 
Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5487/1494/2020, până la modificarea ratei incidenței.
 
Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.
 
Totodată, în cadrul ședinței de CJSU, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean, ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.


18 școli din județul Constanța, afectate de coronavirus

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii