Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risc de poluare pe plaja din dreptul hotelului Inter Venus, județul Constanța. Au fost sesizate ABADL și Garda de Mediu (galerie foto)

ro

14 Mar, 2020 00:00 6336 Marime text

Constănțenii care au decis să facă o plimbare pe plaja din dreptul hotelului Inter Venus, de pe litoralul constănțean, au avut parte de imagini dramatice de pe malul mării. Luciul de apă și nisipul erau acoperite de un strat consistent de… poliester!


Așa cum se vede în imaginile transmise de un cititor către cotidianul ZIUA de Constanța, pe plaja din dreptul hotelului Inter Venus, pe stabilopozi și pe nisip, se află o cantitate mai mare de poliester fărâmițat. Nu se știe modul în care poliesterul a ajuns pe plajă.


Autoritățile competente au fost sesizate, iar Administrația Bazinală Dobrogea - Litoral și Garda de Mediu Constanța au fost anunțate și au intervenit pentru rezolvarea problemei.
Bogdan Bola, directorul Apelor Române, a precizat că a fost identificat operatorul care deține porțiunea de plajă unde se găsește poliesterul și a solicitat să intervină pentru igienizarea zonei. În caz contrar, operatorul riscă sancționare. De asemenea, Garda de Mediu, prin directorul Marian Rîșnoveanu, a transmis că vor efectua verificări la fața locului.


În data de 16 martie, inspectorii de la Apele Române vor efectua, de asemenea, o verificare pe plajă. În caz că igienizarea nu a avut loc, conducerea ABADL a transmis că va sancționa operatorul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii