Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mizeria plutitoare din lacul Tăbăcărie. Cine se face responsabil? (galerie foto)

ro

28 Jun, 2019 00:00 3667 Marime text

Miros insuportabil şi mizerie în lacul Tăbăcărie! Turiştii care vin pe malul lacului celui mai mare parc din municipiul Constanţa nu se pot bucura de frumuseţea zonei, ei fiind nevoiţi să treacă prin zonă cu mâna la gură şi la nas. Asta pentru că vegetaţia din lac s-a înmulţit din pricina temperaturilor mari şi nimeni nu s-a obosit să cureţe lacul. Pe lângă vegetaţia respectivă, sticle, pungi şi alte mizerii au fost aruncate de cetăţenii mai puţini prietenoşi cu natura, peisajul fiind unul de nedescris.

Dacă până acum ne plângeam de mizeria de sub podul de la Satul de Vacanţă, iată că nici restul lacului nu duce lipsă de gunoaie. Chiar dacă reprezentanţii celor de la Apele Române, de care aparţine lacul, au promis că vor igieniza zona, mizeria încă pluteşte în lac.

Nu este prima oară când lacul Tăbăcărie are de suferit din pricina nepăsării atât a autorităţilor, cât şi din cauza lipsei de bun-simţ a constănţenilor şi a turiştilor. Cei din urmă aruncă gunoaiele în lac, ca şi cum ar fi o groapă de gunoi comună şi tot ei se plâng că nimeni nu face nimic pentru peisajul zonal. Ne amintim de zecile, chiar sutele de sticle plutitoare şi gunoaie aruncate în zona Satului de Vacanţă, iar fiecare trecător se plângea de mizeria crasă de acolo. Nimeni nu sesiza autorităţile. Pe de altă parte, acestea ar trebui să treacă mai des prin zonele respective alături de organele abilitate pentru sancţionarea persoanelor care aruncă gunoaiele în fărâma de apă pe care o mai are municipiul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii