Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:26 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din cartierul Boreal se plâng că sunt lăsați în beznă. Iluminatul public nu funcționează. Primăria îi trimite la dezvoltator

ro

24 Dec, 2020 00:00 1486 Marime text
  • Cartierul Boreal este lăsat în beznă deoarece iluminatul public este nefuncțional
  • Oamenii reclamă că fac zeci de sesizări la Primăria Constanța, dar problema e nerezolvată
  • Primăria Constanța spune că supărarea ar trebui îndreptată spre dezvoltator căci lucrările sunt neconforme
 
Locuitorii din cartierul Borel, din municipiul Constanța, au transmis o sesizare la cotidianul ZIUA de Constanța, prin care anunță că sunt deranjați de faptul că municipalitatea nu le rezolvă problema iluminatului stradal.
 
„Niște indivizi, care nu se legitimează, vin și debranjează iluminatul stradal mereu când este repornit. Suntem ai nimănui și stăm în beznă”, spune o femeie care locuiește în cartierul Boreal. De altfel, ea a mai spus că se confruntă cu spargeri în tot cartierul pentru că hoții profit de întunericul de pe stradă. Chiar dacă proprietarii au camera de supraveghere sau siteme de alarme, ei nu sunt speriați de faptul că ar putea fi prinși de proprietari în casă. „La vecinul au intrat în casă și urla alarma, iar hoții nu s-au speriat”, a mai spus reclamanta.
 
În legătură cu spargerile, facem mențiunea că în ultima lună nu au fost sesizate la poliție sau prin apel la 112 incidente în zona Boreal.
 
Femeia a spus că au fost făcute sesizări la primărie continuu, dar problema este încă nerezolvată. „Am vorbit chiar și cu domnul primar Chițac care a spus că va încerca să rezolve problema”, a mai adăugat femeia.
 

„Dacă am prelua iluminatul în această formă, noi am prelua o cheltuială”

 
Reprezentanții Primăriei Constanța, informați de problema sesizată de femeia din cartierul Boreal, a transmis un răspuns prin care punctează că nu se poate interveni la rezolvarea problemei din cauza faptului că sistemul de iluminat stradal este neconform și le recomandă oamenilor să își îndrepte sesizarea către dezvoltator.
 
„Pentru că rețeaua donată de Boreal în 2017 în baza unui HCL nu era conformă, iar Primăria Constanța nu a preluat-o în baza unui proces verbal de predare-primire, municipalitatea va supune aprobării Consiliului Local o altă hotărâre de anulare a HCL din 2017.
Precizăm că unii stâlpi de iluminat erau amplasați în curțile oamenilor, erau de calitate proastă, cablurile erau îngropate în pământ fără a avea o izolație, fără să fi fost amenajată o canalizație specială. Neconformitățile sistemului de iluminat sunt prea mari. Nu putem prelua și cu siguranță nu putem asigura mentenanța pentru o rețea de iluminat într-un cartier privat care prezintă probleme. Vom reanaliza oportunitatea acceptării donației din partea Boreal și vom reevalua situația tuturor zonelor rezidențiale de acest gen.
 
Dacă am prelua iluminatul în această formă, noi am prelua o cheltuială, iar acest cartier este unul privat. Oamenii ar trebui să se îndrepte către dezvoltator, nu către muncipalitate”, au transmis reprezentanții primăriei.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii